6 Aralık 2013 Cuma

KAPUSKA



KAPUSKA


Malzemeler:

1 kg lahana
500 gr kuşbaşı
1 çay bardağı başbaşı bulgur
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Lahana küçük parçalarda kıyılır.Düdüklü tencerede pişme süresi daha kısa olduğu için ben düdüklü tencere kullandım.Tencerenin en alt kısmına etler dizilir.Üstüne İnce kıyılmış soğan, lahanalar en üst kısma seyreltilmiş salça karışımı, sıvıyağı ve yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir.1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 30 dk orta ateşte pişirilir.Düdüklünün kapağı açılır, tuz eklenir ve karıştırılır.5-6 dk kapuskanın tuzu çekmesi için kaynatılır.Yemek servise hazırdır.Afiyet olsun.