16 Aralık 2013 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYELERİ



YILBAŞI KURABİYESİ


Malzemeler:

250 gr tereyağı (yumuşak)
125 gr pudra şekeri
400 gr un
2 adet yumurta sarısı
1 fiske tuz

Royal icing için:

1 adet yumurta akı
250 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu (gerekirse bir miktar su)

Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekeri mikserin hamur karma aparatı ile krem kıvamına gelene kadar çırpılır.Teker teker yumurtalar eklenir.Un ve tuz konularak hamur yoğurulur.El ile bir miktar daha yoğrulduktan sonra üstü örtülür.2-3 saat dinlenmeye bırakılır.Hamur 0,5 cm kalınlığında açılır arzu edilen kurabiye kalıp şekilleriyle hamur kesilir.180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kurabiyeler pişirilir ve soğumaya bırakılır.Yumurta akı, pudra şekeri ve limonsuyu özleşene kadar 1-2 dakika çırpılır.Arzu edilen renkler için kaselere bölünür.Gıda boyası katılan royal icing krema sıkma poşetine konularak kurabiyelerin üstleri süslenir.(Çiğ yumurta kullanmak istemeyenler 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırarak, gıda boyası katarak kurabiyelerini süsleyebilirler.)