24 Aralık 2013 Salı

LAHMACUN




LAHMACUN


Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Kıymalı harç için:

350 gr kıyma
3 adet sivri biber
3 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
2 dal taze doğan
5-6 dal maydanoz
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:

Kuru maya ve toz şeker bir su bardağına konulur.Bir su bardağı ılık sudan bir miktar konularak karıştırılır, maya aktive edilir.Bir yoğurma kabına un, tuz konulur.Maya karışımıyla kalan su ve sıvıyağı un karışımına ilave edilir.Orta sertlikte bir hamur elde edilir.Bir saat hamur mayalandırılır.İç malzeme için kuru soğan, domates, biber, maydanoz, sarımsak, taze soğan incecik doğranır.Bir süzgeçte malzemelerin suyu süzdürülür.Kıyma ve ince kıyılmış malzemeler salça, sıvıyağı, toz kırmızı biber ve tuz ile birlikte iyice yoğurulur.İç harç hazırlanmış olur.Fırın telinin üzerine bir alüminyum tepsi ters olarak yerleştirilir. Fırın 230 derecede tepsi içinde olarak ısıtılır.Hamur 12-13 eşit bezeye bölünür.Her beze merdane ile ince bir şekilde açılır.Bir servis tabağı unlanır, açılan lahmacun yufkası tabağın üstüne konulur.2 dolu yemek kaşığı kadar kıymalı harç konulur Yufkanın tamamına yayılır.Fırındaki kızgın tepsinin üstüne lahmacun kaydırarak konulur.8-10 dakika arası kenarları iyice kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun: )