29 Aralık 2013 Pazar

VANİLYALI AY KURABİYESİ



VANİLYALI AY KURABİYESİ


Malzemeler:

250 gr tereyağı (yumuşak)
100 gr toz şeker
2 adet yumurta sarısı
100 gr badem unu
300 gr un
100 gr nişasta
2 paket vanilya

Üstü için:

1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Bir kap içerisinde un, nişasta, badem unu konulur ve karıştırılır.Bir çırpma kabında tereyağı, toz şeker ve vanilya şekerleri krema haline gelene kadar çırpılır, tek tek yumurta sarıları eklenir.Son olarak un karışımı katılır, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur.Hamur bir streç folyoya sarılıp 40-45 dakika dinlendirilir.Buzdolabından çıkan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Ay şekli verilir, pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika arası vanilyalı kurabiyeler pişirilir.Bir kasede toz şeker ve vanilya şekeri karıştırılır.Fırından çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca şekerli karışıma her tarafı batırılır.Afiyet olsun: )