24 Aralık 2014 Çarşamba

ÇENE ÇARPAN MANTISI (KASTAMONU YÖRESİNDEN)



ÇENE ÇARPAN MANTISI (KASTAMONU YÖRESİNDEN)


Malzemeler:

6 su bardağı un
3 adet yumurta
Tuz
Su

İç harcı için:

1 kase süzme yoğurt
100 gr beyaz peynir ya da lor peyniri
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet yumurta

Sos malzemeleri:

3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Un bir yoğurma kabına alınır ortası havuz şeklinde açılır.Yumurtalar,tuz eklenir su ilavesi ile orta sertlikte hamur tutulur.Su miktarı yumurtaların büyüklüğüne göre değişmekte olduğu için miktar veremiyorum mantı hamuru kıvamında bir hamur olmalıdır.Hamur 20 dakika dinlenmeye bırakılır.İç harcı için süzme yoğurdun içine peynir ufalanır kıyılmış dereotu ve nane konulur karıştırılır.Hamur 3 eşit parçaya bölünür ve orta incelikte açılır.Yufka 5 cm lik karelere kesilir hazırlanan harçtan bir çay kaşığı dolusu karenin uç kısmına konulur.Yufkadaki bütün karelere iç harç konulduktan sonra üçgen şeklinde kapatılır.Hamurlar hazırlandıktan sonra tuzlu bol  kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlanır.Tereyağı eritilir toz kırmızı biber eklenir.Suyu süzülen mantıların üstüne bol tereyağı dökülerek servis edilir.Afiyet olsun :)