6 Aralık 2014 Cumartesi

TAZE ÜZÜMLÜ KEK



TAZE ÜZÜMLÜ KEK


Malzemeler:

4 adet yumurta
250 gr toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
500 gr İzmir üzümü
1 yemek kaşığı un (üzüm için)

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabında mikser ile 4-5 dakika çırpılır.Süt,sıvıyağ ve vanilya şekeri eklenir.Üzümler yıkanır kağıt mutfak havlusu ile fazla suyu alınır bir yemek kaşığı un ile unlanır.Kabartma tozu,un ile karıştırılır çırpma kabına eklenir.Son olarak taze üzümler konulur ve bu aşamada plastik spatula ile karıştırılır.Fırın 170 derecede ısıtılır.Kek karışımı 25x35 ebatlarında dikdörtgen yağlanmış ve alt kısmına pişirme kağıdı serili tepsiye dökülür.Dikdörtgen tepsi yoksa yuvarlak bir tepside olabilir.50-55 dakika pişirilir fırından çıkınca pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun :)