11 Aralık 2014 Perşembe

MARZİPAN YAPIMI(BADEM EZMESİ)



MARZİPAN YAPIMI(BADEM EZMESİ)


Malzemeler:

1 büyük su bardağı çiğ badem 260 gr
1 büyük su bardağı pudra şekeri 250 gr
1 adet Dr Oetker bitter mandel aroma
1,5 yemek kaşığı gül suyu (arzuya göre)
4-5 yemek kaşığı su (Gül suyu tercih edilmezse su miktarı 1,5 yemek kaşığı fazlalaşacaktır.)

Yapılışı:

Bademler bir kaba konulur kaynamış su eklenir 5-10 dakika arası sıcak su içinde bekletilir.Bademlerin suyu süzülür kabukları soyulur(Bademler direk rondoya konulur kağıt peçete ile kurutulmaz yani hafif nemli olabilir).Wat olarak güçlü bir rondoya konulur un gibi olana kadar çekilir.Bademler un gibi olunca pudra şekeri eklenir birlikte 10 dakika daha çekilir.Gül suyu ve su eklenir, rondo tekrar çalıştırılır.Marzipan su eklenince toparlanacaktır.Şayet toparlanmazsa bir iki yemek kaşığı miktar su ilave edilebilir.Marzipanı pasta yapımında ya da pasta süslemede, meyve şekilleri(elma,armut,muz gibi)bir miktar gıda boyası ile renklendirip kullanabilirsiniz.Afiyet olsun :)