3 Aralık 2014 Çarşamba

DAMALI KEK





DAMALI KEK


Malzemeler:

Beyaz pandispanya malzemeleri:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
200 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyu

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker mikser ile 7-8 dakika çırpılır.Elenmiş un ve kabartma tozu azar azar ilave edilir.Çırpılmış yumurtayı söndürmeden alttan üste doğru karıştırılır.Son olarak portakal suyu eklenir.(Mevsimine göre portakal bulunmuyorsa aynı ölçüde limonlu su da kullanılabilir.)Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.20 cm 30 cm lik dikdörtgen kek kalıbı yerleştirilir ve kek karışımı kalıba yayılır.( Ben açılıp kapatılan dikdörtgen kek kalıbı kullandım yoksa herhangi bir dikdörtgen kalıp ya da tepside kullanılabilir)180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.

Kakaolu pandispanya malzemeleri:

3 adet yumurta
200 gr toz şeker
170 gr un
30 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 Türk kahvesi fincanı portakal suyu

Yapılışı:

Beyaz pandispanya gibi hazırlanır pişirilir.Sadece kakao ve kabartma tozu una karıştırılır yumurtalara eklenir.Pişen pandispanyalar uzunlamasına 6 eşit parçaya kesilir.Keserken uzun bir cetvel kullanılırsa kekler düzgün kesilir.

Tereyağlı krema için malzemeler:

250 gr tereyağı oda sıcaklığında bekletilmiş
200 gr beyaz çikolata
200 gr pudra şekeri
100 gr krema

Yapılışı:

Krema ve kıyılmış beyaz çikolata hafif ısıtılır çikolata tamamen eriyene kadar karıştırılır.Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır.Karışım beyazlaşana kadar çırpmaya devam edilir.Soğuyan çikolata yavaş yavaş tereyağına katılır bir süre daha çırpılır.Krema hazırlanmış olur.

Pastanın birleştirilmesi:

1 su bardağı ılık süt ve 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. Kekler bu karışımla hafif ıslatılır.
Beyaz pandispanyadan bir tane alınır şekerli süt ile ıslatılır.Yan kısmına bir miktar krema sürülür ve kakaolu pandispanya yapıştırılır.Aynı şekilde kakaolu pandispanyada süt ile ıslatılır yanına krema sürülür beyaz pandispanya yapıştırılır.Üst kısmına tamamen krema sürülür beyaz pandispanyanın üstüne kakaolu pandispanya konularak kekler hafif süt ile ıslatılarak devam edilir.Pasta üç kat hazırlanır ve krema ile pasta tamamen kaplanır.Bol hindistan cevizi etrafına ve üstüne dökülür.Kalan kek parçaları ortadan ikiye kesilirse iki katlı bir pasta daha hazırlanabilir.Buz dolabında bir saat bekledikten sonra servis edilir.Afiyet olsun:)