5 Aralık 2014 Cuma

NANELİ BULGUR KÖFTESİ



NANELİ BULGUR KÖFTESİ


Malzemeler:

400 gr dana kıyması
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı un
1 dolu yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Bir büyük kase içinde kıyma,yıkanmış süzülmüş bulgur,1 kuru soğan rendesi,karabiber ve tuz konulur yoğurulur.Hazırlanan harçtan oval formda köftecikler yapılır.Köfteler un yayılmış tepsi içine konulur hafif una bulanmaları sağlanır.Tencereye sıvıyağ ve tereyağı konulur ince kıyılmış kuru soğan eklenir sotelenir.Salça çeşitleri konulur kavrulur ve sıcak su eklenir.Su miktarı köftelerin üstünü bir parmak geçecek kadar ayarlanır.Salçalı su kaynayınca köfteler tencereye eklenir.20 dakika orta ısıda pişen yemeğe bir dolu yemek kaşığı kuru nane eklenir servis edilir.Afiyet olsun :)