12 Aralık 2014 Cuma

TUZLU KURABİYE






TUZLU KURABİYE


Malzemeler:

100 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş
100 gr margarin oda ısısında bekletilmiş
2 adet yumurta
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı anoson
3,5 su bardağı un(un miktarı değişebilir)

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına tereyağı,margarin,yumurtalar,sirke,sıvıyağ,toz şeker,tuz konulur elle ya da mikser ile karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenerek kurabiye yumuşaklığında bir hamur oluşturulur.Hamurun yarısı ayrılır çörek otu eklenerek tekrar yoğurulur.Küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ya da farklı şekiller yapılır pişirme kağıdına serilir.Ben dondurma kepçesi kullanarak kurabiyeye şekil verdim.Hamurun yarısı sade olarak şekillendirilir anason serpilir, tepsiye dizilir.Fırın 180 derecede ısıtılır ve tuzlu kurabiyeler 30-35 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun :)