14 Aralık 2014 Pazar

İNCİRLİ TART






İNCİRLİ TART


Malzemeler:

125 gr tereyağı ya da margarin oda ısısında bekletilmiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı(beyazı üst malzemesi için kullanılacak)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İncirli kat malzemeleri:

350 gr kuru incir
Su (haşlamak için)

Üst kremalı kat malzemeleri:

250 gr krema
3 yumurta
1 yumurta beyazı
50 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına tereyağı,yumurta sarısı,sıvı yağ,toz şeker konulur çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur.Hamur buz dolabında 15 dakika bekletilir.Bu sırada incirler su eklenerek 6-8 dakika arası haşlanır ve suyu süzülür.İncirler soğuyunca rondoda çekilerek püre yapılır.Hamur merdane ile açılır yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir.Çatalla taban kısmına delikler açılır pişerken kabarmasın.Fırın 170 derecede ısıtılır ve tart hamuru 15-20 dakika arası pişirilir.(Tart hamuru tamamen pişirilmeyecek )Yumurtalar toz şeker ile çırpılır krema ve vanilya şekeri eklenir.Fırından çıkarılan hafif soğuyan tart hamurunun üstüne incirli harç yayılır.İncirli harcın üstüne kremalı harç dökülür tekrar 170 derecedeki fırına verilir.40-50 dakika arası tekrar pişirilir.Tart fırından çıkmadan hafif sallayınca kremalı kısmı sallanmıyorsa tart hazır demektir.Tamamen soğuyan tart arzuya göre pişirme kağıdından şekiller kesilerek ve kakao serperek süslenebilir.Afiyet olsun:)