2 Kasım 2018 Cuma

AYVA TATLISI



AYVA TATLISI

4 adet orta boy ayva
200 ml vişne suyu
Toz şeker
5-6 adet karanfil
Kaymak

Yapılışı:

Ayvalar soyulur ikiye bölünür ortadaki çekirdek bölümü temizlenir.Pişirilecek olan tencerenin dibine ayva kabukları ve çekirdekleri konulur ayvalar dizilir.Dizilen ayvaların ortalarına 1,5 yemek kaşığı toz şeker konulur.Karanfiller tencerenin kenarından eklenir vişne suyu dökülür yarım su bardağı su eklenerek kısık ateşte pişirilir.Ayvaların piştiğini bir çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz ve soğuyunca kaymak ile servis edilir.Afiyet olsun :)


Vişne suyu ayvalara hoş bir renk vermekte tatlının tadını kesinlikle bozmamaktadır.Ben ayvanın piştikten sonra rengine önem vermiyorum ama görsel olarak bu renk çok hoşuma gidiyor.Denemenizi tavsiye ederim :)