30 Aralık 2018 Pazar

KESTANELİ KÜTÜK PASTA











KESTANELİ KÜTÜK PASTA

Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler

4 adet yumurta
120 gr toz şeker
120 gr un
1 poşet vanilya

Yumurtalar mikser ile çırpılır 3-4 dakika sonra toz şeker ve vanilya eklenerek en az 10 dakika çırpılır.Un elenerek ilave edilir plastik spatula ile karıştırılır.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine karışım dökülür ve düzleştirilir.180 derecede ısıtılımış fırında 15 dakika pişirilir.Bir mutfak bezine (benim sade rulo pasta yaparken kullandığım bir mutfak bezim var)pudra şekeri elenir fırından alınan  pandispanya pudra şekerinin üstüne konulur pişirme kağıdı çıkartılır ve sıkı bir rulo yapılır.

Pastacı kreması

250 gr süt
2 adet yumurta sarısı
60 gr toz şeker
30 gr mısır nişastası
1 dolu yemek kaşığı kakao
25 gr tereyağı
100 gr kestane şekeri
150 gr krema
1 poşet kakaolu krem şanti

Süt ocağa konulur.Yumurta sarıları ve toz şeker mikser ile çırpılır.Karışım krem renk alınca nişasta ve kakao eklenerek karıştırmaya devam edilir.Ilık süt azar azar eklenir ve devamlı karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınan krema yayvan bir kaba konulur streç film ile sıkıca kapatılarak soğumaya bırakılır.Krema ve krem şanti çırpılır tamamen soğuyan kakolu krema kaşık kaşık eklenir.Son olarak ezilmiş kestane konulur.(Ben kestaneyi haşladım üç yemek kaşığı toz şeker yarım çay bardağı su ile bir süre pişirdim)Sardığımız rulo pandispanya açılır hazırlanan krema pandispanyanın üstüne yayılır düzleştirilir.Tekrar mutfak bezi ile rulo yapılır soğutulur.

Ganaj için gerekli malzemeler

200 gr bitter çıkolata
100 gr krema

Krema ocağa alınır kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır kıyılmış çikolataya konulur karıştırılır.Akışkan kıvamı gidene kadar arada karıştırılır.Rulo yaptığımız pastanın kenarları ince bir şekide kesilerek düzleştirilir kıvam alan ganaj üst kısma ve kenarlara sürülür.Bir çatal yardımı ile pastanın üstü çizilerek ağaç şekli verilerek servis edilebilir.

Üst süslemesi için gerekli malzemeler

150 gr bitter çikolata
Pudra şekeri

Çikolata benmari usülu eritilir.Pişirme kağıdı üstüne çikolata çok ince olmayacak kalında olmayacak şekilde yayılır.Pişireme kağıdının kısa kısmında başlayarak rulo yapılır buz dolabında 40-50 dakika soğutulur.Çikolata pişirme kağıdını açtıkca uzun kabuk şeklinde parçalar olarak kırılır ve henüz ganaj tam donmadan pastanın üstüne yapıştırılır.Pudra şekeri ile süslenir üç döret saat sonra servise hazırdır.Afiyet olsun.Yeni yıl herkese sağlıklı,mutlu,başarılı günler getirsin:)