17 Ekim 2019 Perşembe

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA







ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Pandispanya içi gerekli malzemeler:

5 adet yumurta akları sarılarında ayrılacak
180 gr toz şeker
100 gr un
40 gr nişasta
30 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yumurta sarıları mikser ile çırpılır toz şekerin yarısı eklenerek kar gibi olana kadar çırpılır.yumurta sarılarına kalan toz şeker eklenerek köpük köpük açık krem renk olana kadar çırpılır.Yumurta akları kaşık kaşık sarılara eklenerek spatula ile yumurtaları söndürmeden karıştırılır.Kuru malzemeler elenerek karışıma konulur ve yine yumurtayı söndürmeden spatula ile karıştırılır.24 cm çapındaki kek kalıbı pişirme kağıdı ile kaplanır karışım eklenir 180 derecede ısıtılmış fırında 20-22 dakika pişirilir.Soğumuş pandispanya 3 eşit kata kesilir.

Kreması için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta sarısı
600 ml süt
60 gr mısır nişastası
20 gr kakao
70 gr toz şeker
150 gr bitter çikolata
200 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
200 gr fındık kreması

Yumurta sarılarının içine,nişasta.kakao ve bir miktar sütten eklenerek çırpılır.Süt ocağa konularak toz şeker eklenir.Hazırlanan yumurtalı karışım konularak puding pişirilir.Pudingin içine çikolata konularak prüzsüz bir kıvam elde edilir ve bir kaseye boşaltılır üstü streç filmle sıkıca kapatılır soğumaya bırakılır.Tereyağı mikser ile çırpılır fındık kreması eklenir.Tamamen soğuyan puding kaşık kaşık eklenerek krema hazırlanır.(puding ve tereyağının ısı oranı aynı olmalı yoksa krema kesilir pütürlü bir görüntüde olur)Servis tabağının üstüne kelepçeli kalıp konulur bir dilim pandispanya konulur.Hafif sütile ıslatılan pandispanyanın üstüne krema konularak düzleştirilir.İkinci kat ve üçüncü kat aynı şekilde hazırlanır.Pasta buz dolabında bir saat soğutulur ve kelepçeden ayrılır kenar katları krema ile sıvanır.Üst kısmı krema torbası ve bir duy ile süslenir.Bir gece buz dolabında soğutulur ve arzuya göre üst kısmı süslenir.Çikolata rendesi veya mink şekerlemeler kullanılabilinir.Yine arzuya göre kenar kısımlara 50 gr bitter çikolata içine bir yemek kaşığı tereyağı  benmari üsülü eritilir.Çikolata ılınınca krema torbasına konulur uç kısmı kesilerek pastanı kenarları süslenir.Afiyet olsun:)