10 Ekim 2019 Perşembe

SİNOP MANTISI



SİNOP MANTISI

Malzemeler:

(3 porsiyon)
3 su bardağı un (100 ml bardak ölçü)
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik su
Tuz
250 gr kıyma
Bir küçük boy kuru soğan
Karabiber,pul biber,tuz
İnce dövülmüş ceviz içi
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı

Yapılışı:

Un,yumurta,su ,tuz ile hamur yoğurulur,hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.Kıyma içine kuru soğan rendenin ince bölümü ile rendelenir tuz,karabiber ve pul biber eklenir.Dinlenen hamur açılır karelere kesilir.Hamurların ortalarına etli harçtan konularak yaprak şeklinde kapatılır.Tencerede su kaynatılır tuz ve iki yemek kaşığı ay çiçek yağı konularak mantılar haşlanır.Haşlama işleminden sonra süzğeçte suyu süzülür servis tabağına konulur.Mantıların yarısına ceviz içi diğer yarısına sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli tereyağı konulur.Afiyet olsun:)