17 Ekim 2019 Perşembe

PATATESLİ GNOCCHİ İTALYAN MAKARNASI







PATATESLİ GNOCCHİ İTALYAN MAKARNASI

Malzemeler:

500 gr haşlanmış püre haline getirilmiş patates
500 gr un
1 adet yumurta
Bir miktar karabiber
Tuz

Yapılışı:

Püre haline getirilmiş,soğumuş patatesin içine yumurta,bir fiske karabiber ve tuz konulur.Un eklenerek orta sertlikte hamur yoğurulur.Hamurda küçük parçalar alınarak iki santim kalınlığında rulo yapılır.Rulo yapılan hamur iki santim kalınlığında kesilir.yapım aşamasında bol un kullanılır.Bir hamur alınır çatalın üstüne bastırılır yukarıdan aşağıya doğru yuvarlıyarak şekil verilir.Yada düz kesilir italyanlar bu şekildede pişiriyorlar.hamurlar kaynar suda pişirilir.Suyun üstüne çıkan hamurlar pişmiştir ve kevgirde suyu süzülür.


PESTO SOS:

Bir bağ fesleğen
1/2 çay bardağı çam fıstığı1 çay bardağı zeytin yağı
4 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
2 diş sarımsak
Tuz

Rondoda önce fesleğen çekilir daha sonra diğer malzemeler konularak püre haline getirilir.




PEYNİRLİ SOS:

50 gr rokfor peyniri
150 ml süe

Peynir ufak bir  tencere içinde ufalanır ve süt eklenir.Ocakta kaynadıktan sonra blenderden ğeçirilerek hazırlanır.aslında orjinalinde gorgonzola peyniri kullanılmakta ama bulamadığım için ben rokfor peyniri kullandım:)




DOMATES SOS:

500 gr domates sos
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
6-7 yaprak fesleğen
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytin yağı içinde küçük doğranmış kuru soğan sotelenir kıyılmış sarımsak eklenir.Domates sos eklenerek bir süre kaynatılır.Son olarak tuz.kekik,toz şeker ve kıyılmış fesleğen yaprakları eklenerek kısa süre kaynatılarak hazırlanır.

Haşlanımış gnocchiler,sosların içerisine eklenerek karıştırılır.Tabaklanınca parmesan peyniri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun:)