26 Ekim 2019 Cumartesi

ETLİ FAJİTA



ETLİ FAJİTA

Malzemeler:

500 gr dana bonfile jülyen kesilmiş
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı soya sosu
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2-3 dal taze kişniş
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir miktar karabiber
Bir fiske kekik

Etin içerisine ince kıyılmış soğan,rende sarımsak ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.Marine edilmiş etler en az altı saat buz dolabında bekletilir.

GUACAMOLE SOS

2 adet olgunlaşmış avokado yada 1 iri boy
1 küçük boy kırmızı soğan
1 limonun suyu
1 küçük boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Avokadolar kabuğundan ve çekirdeğinden ayrılır,çatal ile püre haline getirilir.İçine küçük doğranmış domates ve kuru soğan eklenir.Diğer malzemeler konularak hazırlanmış olur.

SALSA SOS

4 adet domates 2si közlenecek
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet chilli biber
3-4 dal taze kişniş (arzuya göre maydanozda olabilir)
1/2 limonun suyu
Tuz

2 domates ve chilli biber közlenir.Diğer malzemeler ince kıyılır.Limon suyu ve tuz eklenerek karıştırılır.Közlenmiş domates ve biber rondoda püre haline getirilerek diğer malzemelere eklenir.

Fajitanın hazırlanması:

1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı soya sos

Kuru soğan ay şeklinde doğranır biberler jülyen şeklinde doğranır.Bir miktar sıvıyağ konulan tavada önce kuru soğan sotelenir sonra biberler konulur.Sebzeler yumuşayınca soya sos eklenir.Tuz miktarı az ise bir miktar ilave edilebilinir.Döküm tavaya sıvıyağ konulur harlı ateşte yağ kızınca etler eklenir.Etler arada karıştırılarak yaklaşık on dakika pişirilir.Sotelenen sebzeler ve etler birleştirilir soslar ve lavaş ekmeği ile servis edilir.Afiyet olsun:)