17 Ekim 2019 Perşembe

GELİNCİK BOHÇASI








GELİNCİK BOHÇASI

Malzemeler:

2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
150 gr margarin oda ısısında bekletilmiş
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı yoğurt
3 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı.

Öncelikle elmalar rendelenir,toz şeker eklenerek suyu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeken elmaların içine üzüm,ceviz ve toz tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.Hamur için unun içine margarin,yoğurt ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur.Bir miktar daha un gerekebilir.Hamur 16-17 parçaya bölünerek yuvarlanır,merdane ile açılır orta kısmına bir yemek kaşığı elmalı harçtan konular.Hamur ikiye katlanarak uç kısımları kapatılır.Hamurun düz kenarı üstte bırakılır iki uç kısmı üst üste katlanır.Tekrar kenarlardan üst üste katlanarak en alt kısmı hafif alta doğru katlanır.Resimleri takip ederek yapılışını görebilirsiniz.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.(Kurabiyeler beyaz olarak fırından çıkartılmalıdır)Tamamen soğuyan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun:)