16 Ekim 2019 Çarşamba

SUSAMLI GRİSİNİ



SUSAMLI GRİSİNİ

Malzemeler:

300 gr un
1/2 yaş maya 20 gr
125 ml su
50 gr zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Susam

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur orta kısmı açılır.Ilık su konulur toz şeker ve yaş maya ufalanır.Maya aktive olunca tuz eklenerek yoğurulmaya başlanır.Zeytinyağı azar azar eklenerek hamur oluşturulur.Üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Yarım saat sonra tekrar yoğurulur tekrar yarım saat mayalandırılır.Tezgah üzerin hamur kare veya dikdörtgen açılır.Hamurun üstüne bir yemek kaşığı susam konularak dağıtılır ve merdane ile hafif açılarak susamın yapışması sağlanır.Hamur ters çevrilir tekrar susam konulur yayılır tekrar merdane ile açılır hamurun kalınlığı bir santim olmalıdır.bir santim kalınlığında şeritler kesilerek hafif burularak tepsiye dizilir.Onbeş dakika mayalandırılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)