26 Ekim 2019 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU KEK






HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU KEK

Malzemeler:

4 adet yumurta sarıları aklarından ayrılacak
125 gr yoğurt
50 gr hindistan cevizi
100 ml sıvı yağ
160 gr toz şeker
220 gr un
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Üst süslemesi için:

125 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Yumurtalar sarıları ve aklarında ayrılır.Yumurta akları mikser ile çırpılmaya başlanır beyazlaşınca toz şeker eklenerek bir süre daha çırpılır.Yumurta sarılarıda çırpılır açık bir renk alınca hindistan cevizi eklenir.Kısa süre çırptıktan sonra sıvı yağ ve yoğur konulur.Yumurta beyazı kaşık kaşık eklenerek plastik spatula ile karıştırılır.Son olarak un ve kabartma tozu elenerek eklenir yumurtayı söndürmeden karıştırılır.24 cm çapındaki kek kalıbı yağlanır ve unlanır.Kek karışımı konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.Kek kalıptan çıkartılarak tamamen soğumaya bırakılır.Pudra şekerinin içine limon suyu ve az miktarda su eklenerek (kek kıvamında olmalı)karıştırılır.Kekin üstüne dökülerek hafif yayılır.Bol hindistan cevizi ile süslenir.Üst glazur donunca servis edilirAfiyet olsun:)