17 Ekim 2019 Perşembe

DUBLE ÇİKOLATALI MOUSSE






DUBLE ÇİKOLATALI MOUSSE

100 gr bitter çikolata
100 gr fil dişi çikolata
600 ml krema
1 poşet krem şanti 75 gr

Yapılışı:

Çikolatalar kıyılır ayrı ayrı kaplara konulur.200 ml krema ocağa alınır kaynamadan ocaktan alınarak yarısı bitter yarısı fildişi çikolataya konulur.Beş dakika sonra karıştırılarak krema çikolatalara yedirilir.Kalan kremaya krem şanti konularak mikser ile çırpılır katılaşınca eşit iki kaba ayrılır.Tamamen soğuyan fildişi çikolata azar azar kremaya konularak çırpmaya devam edilir.Bitter çikolatada yarısını ayırdığımız kremaya eklenerek çırpılır.Kup veya kaselere önce bitter çikolatalı mousse ve yarısınada fildişi çikolatalı mousse konularak buz dolabında 3-4 saat soğutulur.Üstü süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)