10 Ekim 2019 Perşembe

DUBLE MUZLU RULO PASTA









DUBLE MUZLU RULO PASTA

Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler:
itter çikolata
5 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması için gerekli malzemeler.

2 adet yumurta
100 gr bitter çikolata
6 yemek kaşığı toz şeker
150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
4 adet muz
Yemek kaşığı ölçüsü (tepeleme kaşık)olmalı

Yapılışı.

Yumurtalar sarılarından ayrılır.Yumurta akları mikser ile çırpılır kar gibi olunca toz şeker eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır.Yumurta sarıları eklenerek kısa süre daha çırpılır.Un,kakao ve kabartma tozu elenerek konularak spatula ile karıştırılır.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir pandispanya hamuru yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Fırından çıkınca iki kısa kenarı sıkıca rulo yapılarak ortada toplanır.Bir mutfak bezine sarılarak soğumaya bırakılır.Kreması için küçük bir tencerede su kaynatılır.Yumurtalar cam bir kaseye konularak tencerenin üstüne konulur.Yumurtalar benmari usulü pişirilecektir kasenin içine su kaçmamasına dikkat edilmelidir.Yumurtalar devamlı çırpılır ve toz şeker eklenir.On dakika pişirilen karışıma ve kıyılmış çikolata konulur.Çikolata eriyince ocaktan alınan karışım soğumaya bırakılır.Tereyağı mikser ile çırpılır tamamen soğuyan çikolata kaşık kaşık eklenir.Pandispanya pişirme kağıdından ayrılır krema sürülür.Kremadan üstü süsleneceği için bir miktar ayrılır.Soyulmuş muzlar kenarlara konularak tekrar ortaya doğru rulo yapılır.İki rulonun orta kısmına biraz krema sürülerek yapıştırılır tekrar pişirme kağıdına sarılarak bir iki saat buz dolabında yapışması için soğutulur.Dolaptan çıkartılan pastanın üst yüzeyi krema ile kaplanır ve bir çatal ile çizikler çekilerek süslenir.Afiyet olsun:)