7 Ekim 2019 Pazartesi

ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI



ZENCEFİLLİ BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

500 gr balkabağı
Yarım kereviz
1 iri boy havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
Zencefil (kabuklu fındıktan irice)
Ayçiçek yagı
Tereyağı
Kabak çekirdeği

Yapılışı:

Balkabağı ve diğer sebzeler irice doğranır.Sarımsak,zencefil daha ince kıyılır.Ayçiçek yağı tencereye konularak patates,kuru soğan,havuç ve kereviz on dakika kavrulur.Kuru soğan,zencefil ilave edilir.Son olarak bal kabağı eklenir sıcak su konularak sebzeler pişene kadar pişirilir.Sebzeler el blenderinden geçirilir süt ve tuz eklenir.Servis edilirken kızartılmış tereyağı ve kavrulmuş kabak çekirdeği ile süslenir.afiyet olsun:)