11 Kasım 2022 Cuma

BAL KABAĞI ÇORBASI

BAK KABAĞI ÇORBASI Malzemeler: 1 kg soyulmuş ince küp şeklinde doğranmış 2 adet patates 2 adet havuç 1 orta boy kuru soğan 1 su bardağı süt Tuz,karabiber Üstüne koymak için tereyağı,toz kırmızı biber,yer fıstığı ve maydanoz Yapılışı: Küp şeklinde doğranmış bal kabakları fırın tepsisine konulur,zeytin yağı ile hafif yağlanır.Ayrıca minik boy bal kabaklarıda üst kısımdan kapak olacak şekilde kesilir içi boşaltılır ve zeytin yağı ile yağlanarak diğer kabakların yanına konulur,190 dercede sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir.Kuru soğan zeytin yağı,tereyağı karışımında sotelenir,küp doğranmış havuçlar eklenerek bir süre daha kavrulur.Patatesler ve yeteri kadar su,tuz ve karabiber ilave edilir.Çorbadaki sebzeler pişince fırınlanmış bal kabakları çorbaya konulur,süt eklnir el blenderinden geçirilir.Servis edilirken minik bal kabağına çorba doldurulur tereyağlı kırmızı biber,tuzlu yer fıstığı ve kıyılmış maydanoz ile servis edilir.Afiyet olsun:)