4 Kasım 2022 Cuma

SÜTLAÇLI PASTA

SÜTLAÇLI PASTA Malzemeler: 1 litre süt 180 gr pirimç 100 gr toz şeker 2 poşet vanilya 2 adet yumurta Hamuru için gerekli malzemeler: 300 gr un 20 gr yaş maya 50 ml ılık süt 1 küçük boy yumurta 100 gr eritilmiş tereyağı Yapılışı: Pirinçler kaynayan süte eklenir aynı andada toz şekerde konulur.Pirinçler tamamen pişene kadar kaynatılır ve vanilyalar eklenir.Sütlaç çok koyu bir kıvamda olursa bir miktar süt eklenir ve tamamen soğumaya bırakılır.Yumurtalar çırpılır,bir kaşık ayrılır ve kalanı sütlaca eklenerek karıştırılır.Ilık sütün içine bir miktar toz şeker ve yaş maya ufalanarak eklenir,karıştırılır.Aktif hale gelen maya,yumurta,kalan toz şeker ve tereyağı una konularak hamur yoğurulur.26 cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir.Hamur açılır,kalıbın yan kısımları üç santim yükseklik vererek hamur kalıba yerleştirilir.Sütlaç kalıba konularak düzleştirlir ve ayrılan yumurta üst kısmına sürülür.170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Pasta bir gece buz dolabında soğutulur ve servis anında tarçın serpilerek dilimlenir.afiyet olsun:)