14 Kasım 2022 Pazartesi

HAMSİ DOLMASI

HAMSİ DOLMASI Malzemeler: 4 porsiyon 500 gr hamsi 1/2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı kuş üzümü Mısır unu Tuz,nane,kara biber,yeni bahar Kıyılmış maydanoz Tereyağı,ay çiçek yağı Yapılışı: Hamsiler ayıklanır,kılçıkları alınır.Kuru soğan küp şeklinde doğranır ve tereyağı,ay çiçek yağı karışımında sotelenir.Yıkanmış pirinç ve çam fıstığı eklenerek kavrulur.Bir su bardağı su ve baharatlar ilave edilir.iç pilav demlenmeye bırakılır.Kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.Sütlaçlık güveç kapları tereyağı ile yağlanır.Hamsilerin sırt kısımları mısır ununa batırılır ve yanyana fırın kaplarına dizilir.İç harç balıkların içine paylaştırılır ve kenardan sarkan kısımları ve üstü hamsiyle kaplanır.En üste birer tatlı kaşığı tereyağı konularak 180 derecede ısıtılmış fırına konulur.Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir ve ters çevrilerek servis edilir.Afiyet olsun:)