14 Kasım 2022 Pazartesi

HAMSİ BUĞULAMA

HAMSİ BUĞULAMA Malzemeler: 500 gr hamsi 1 adet kuru soğan 2 adet domates 3 adet patates 1 adet limon Ay çiçek yağı Arzuya göre kekik,kara biber Tuz Yapılışı: Hamsiler ayıklanır,kılçıkları alınır.Patatesler soyulur dilimlenir.Kuru soğan ay şeklinde doğranır.Domates dilimlenir.Pişirme kağıdına tuzlanmış patates dilimleri konulur,hamsiler dizilir.Kuru soğan,domates dilimleri ve limon dilimi ilave edilir.Son olarak karabiber,kekik ve ayçiçek yağı konulur.Pişirme kağıdı kenarlarda sıkıca kapatplır ve alimünyum folyaya sarılır.180 dercede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.afiyet olsun:)