16 Kasım 2022 Çarşamba

GAZİANTEP,TEN EKŞİLİ TARAKLIK YEMEĞİ YÖRESEL YEMEK

GAZİANTEP,TEN EKŞİLİ TARAKLIK YEMEĞİ Malzemeler: 500 gr kuzu pirzola 1 yada iki ayva 1/2 kase arpacık soğan 1 orta boy kuru soğan 6-7 tane kiraz domates 2-3 adet sivri biber 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 4 yemek kaşığı nar ekşisi Tereyağı,sıvı yağ Tuz,kara biber,pul biber,1 çay kaşığı yeni bahar Yapılışı: Tencereye az miktarda sıvı yağ konulur,pirzolalar arkalı önlü mühürlenir ve ayrı bir tabağa alınır.Tencereye tereyağı konularak ince kıyılmış kuru soğan sotelenir.Salça karışımları eklenir,tuz ve baharatlar ilave edilir.Tencereye etler konulur,yeteri kadar su ilave edilerek etler pişene kadar ocakta tutulur.ekşili taraklı yemeğı sulu bir yemek olmadığı için su miktarı fazla olmamalı ama pişme süresinde su azalacaktır.Ayvalar soyulmadan elma dilimi kesilir,çekirdekleri çıkartılır.Etler pişince nar ekşisi,ayva dilimleri,arpacık soğan,kiraz domatesler ve biber eklenerek 10-15 dakika daha pişirilir.Ayvalar pişience ocaktan alınır,servis edilir.afiyet olsun:)