20 Kasım 2022 Pazar

ERZURUMDAN PATATESLİ LAHANA SARMASI YÖRESEL TARİF

ERZURUMDAN PATATESLİ LAHANA SARMASI YÖRESEL TARİF Malzemeler: 1 orta boy sarmalık lahana 5 orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı pilavlık bulgur(200 ml bardak ölçü) 2 büyük boy kuru soğan 1,5 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kuru reyhan Tuz,karabiber,pul biber Ay çiçek yağı,tereyağı Yapılışı: lahana yaprakları tuzlu suda haşlanır.Kuru soğanlar yemeklik doğranır bol sıvı yağda sotelenir.Salça çeşitleri eklenir.Bulgur,reyhan,tuz ve baharatlar konularak kısa süre kavrulur.2 su bardağı sıcak su eknerek iç harç hazırlanır.Patatesle ezilir ve bulgurlu harç eklenir.Lahana yapraklarına,patetesli harç elde sıkılarak köfte yapar gibi konulur ve sarılır.Fırına dayanaklı tepsiye sarmalar dizilir.2 yemek kaşığı tereyağı eritilir,dolmaların üstüne gazdirilir.Ayrıca yarım su bardağı suda kaşık kaşık dolmalara konulur.Tepsi,pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile kapatılır 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakikika pişirilir.Folyo ve pişirme kağıdı alınır tekrar 20 dakika daha fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Servis esnasında sarımsaklı yoğurt,kırmızı toz biber tereyağı karışımı dökülür,sevis edilir.Afiyet olsun:)