20 Nisan 2018 Cuma

BADEM EZMELİ ELMALI PASTA









BADEM EZMELİ ELMALI PASTA


Pandispanya için gerekli malzemeler:

4 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıcak su
100 gr toz şeker
Bir fiske tuz
100 gr un
50 gr buğday nişastası
100 gr badem unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
7-8 damla dr oetker bitter mandel aroma

Yapılışı:

24 cm çapındaki kek kalıbına pişirme kağıdı konulur.Yumurtalar toz şeker sıcak su ve bir fiske tuz 10 dakika çırpılır.Bir kap içinde un,badem unu,nişasta ve kabartma tozu irice bir elekten elenir.Karışım elenmezse badem unu top top kek içinde kalır.Un karışımı katılır badem aroması eklenerek yumurtaları söndürmeden karıştırılır kek kalıbına konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Kek fırından çıkınca soğutulur eğer kekin orta kısmı yukarı doğru kabarmışsa hafif kesilir düzleştirilir iki eşit parçaya kesilir.

Elmalı kat için gerekli malzemeler:

4 adet orta boy sert elma
300 ml elma suyu
40 gr buğday nişastası
1-2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Elmalar soyulur küp şeklinde doğranır biraz elma suyundan konularak pişirilir.Kalan elma suyunun içine nişasta konularak karıştırılır.Arzuya göre elmalara toz şeker konulur ben koymadım elmalarım çok tatlıydı.Pişen elmaların içine nişastalı elma sulu karışım eklenir koyulaşınca ateşten alınır soğumaya bırakılır.

Krem şantili kat için gerekli malzemeler:

300 gr krema
1 kutu krem şanti 2x75 gr

Yapılışı:

Krema içine krem şantiler katılarak çırpılır.

Badem ezmeli katla için gerekli malzemeler:

400 gr badem ezmesi
100 gr file badem

Yapılışı:

İki streç film içinde badem ezmeleri merdane ile açılır.Kek kalıbının kelepçe kısmı ile bastırılarak 24 cm çapında bir daire elde edilir diğer badem ezmeside aynı işlemle hazırlanır.

Pastanın birleştirilmesi:Ayarlı kek kalıbının içine kek dilimi yerleştirilir ve ayarlanır.Elmalı karışım kek üzerine konularak düzleştirilir.Badem ezmeli daire pişmiş elmaların üstüne yerleştirilir ve ikinci kek dilimi konulur.Krem şantiden bir miktar üstünü süslemek ve kenarlarına sürmek için ayrılır kalanı kekin üstüne yayılır.Son olarak badem ezmeli daire krem şantinin üstüne konulur bir süre buz dolabında soğutulur.File badem bir süre kavrulur soğutulur.Pasta kalıptan çıkartılır kenarları ayırdığımız krem şanti ile kaplanır file bademler kenarlara yapıştırılır.pastanın üstü krem şanti ile süslenir orta kısmınada kalan bademlerden konulur.Afiyet olsun:)