20 Nisan 2018 Cuma

SÜT HELVASI





SÜT HELVASI

Malzemeler:

1 litre süt
90 gr tereyağı
100 gr un
200 gr toz şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:

Sütün içine toz şeker konulur kısık ateşteki ocağa alınır.Tavaya tereyağı konulur eritilir un katılarak yine kısık ateşte on dakika kavrulur.Unun kokusu gidecek tereyağı ve un karışımı tavada dağınık bir görüntü verecek ama un beyazlığını muhafaza edecek.Isınmış sütün içine tereyağlı karışım dökülür ve devamlı karıştırılarak pişirilir.Göz göz olunca ocaktan alınır ve vanilya eklenir.Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.Fırının ızgara bölümünde 200 derecede ısıtılır.Bir tepsiye süt helvaları konulur kapların yarısına gelecek şekilde tepsi sıcak su ile doldurulur.Fırının yukarı bölümüne tepsi yerleştirilir ve tatlıların üstü kızarana kadar fırında pişirilir.Dövülmüş fındık ile servis edilir.Afiyet olsun:)