2 Nisan 2018 Pazartesi

ELMALI KURABİYE








ELMALI KURABİYE


Malzemeler:

250 gr tereyağı yada margarin (oda ısında bekletilmiş ben margarin kullandım.)
2 çay bardağı toz şeker (ölçü klasik çay bardağı yaklaşık 75 ml lik)
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un (yaklaşık 4 su bardağı ölçü 250 ml malzemelere göre değişebilir)
1 adet yumurta

İç harcı için gerekli malzemeler:

3 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:

Öncelikle elmalı harç hazırlanır elmalar rendelenir toz şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.Ateşten alınır ılınınca tarçın ve ceviz eklenir.Margarin,yoğurt,toz şeker,sıvı yağ,yumurta mikser ile çırpılır un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulmaya başlanır.Hamur kurabiye kıvamında olur bir süre dinlenmeye bırakılır.Hamur 3 eşit parçaya bölünür bir parça tezgah üstüne alınır merdane ile 30 cm çapında açılır.Hamur kesme ruleti ile önce dörde sonra 8 eşit parçaya kesilir.(resimlerden yapılışını takip edebilirsiniz)Üçgen bir parça alınır sivri ucunun verevine yaprak şekli verir gibi kesikler yapılır.Diğer uç kısma elmalı harç konulur kenarları hafif içe doğru kapatılır rulo yapılarak tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.fırında çıkartılıp sıcak iken pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)