20 Nisan 2018 Cuma

İNCİRLİ MARMELATLI CEVİZLİ KURABİYE






İNCİR MARMELATLI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler:

250 gr margarin
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt (çay bardağı ölçüsü klasik çay bardağı)
1 su bardağı buğday nişastası (ölçü 250 ml su bardağı)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

İç harcı için gerekli malzemeler:

200 gr kuru incir marmelatı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Un ve nişasta haricindeki bütün malzemeler karıştırılır un ve nişasta eklenerek hamur yoğurulur.Hamur buz dolabında yarım saat soğutulur.İç harcı hazırlamak için incir marmelatının içine tarçın ve dövülmüş ceviz konularak karıştırılır.Hamur iki parçaya bölünür iki parçada merdane ile açılır.İlk açılan hamur yüzeyine kalıpla hafif bastırılarak iz yapılır ve bu kısımlara iç harçtan bir tatlı kaşığı konulur.İkinci hamur ilk açılan hamurun üstüne kapatılır ve iç harç görünecek şekilde hafif bastırılır.Kurabiye kesme kalıbı ile iç harç ortada kalacak şekilde kuarabiyeler kesilir ve hamur bitene kadar işlem yapılır.180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Fırından çıkarılan kurabiyeler pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)