7 Nisan 2018 Cumartesi

DEREOTLU PİŞİ




DEREOTLU PİŞİ

Malzemeler:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:

Kuru maya,toz şeker ve bir miktar süt bir kasede aktif hale getirilir.Un,süt,su,sıvı yağ ve tuz bir kaba konulur maya karışımı ile yoğurulur.Un miktarı değişebilir ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Son olarak kıyılmış dereotu eklenir iyice yoğurulur ılık bir ortamda hamur mayalandırılır.Mayalanan hamur unlanmış tezgah üzerinde bir santim kalınlığında açılır.Büyük boy bir bardakla yuvarlaklar kesilir ortasıda  bir şişe kapağı ile kesilir sıcak sıvı yağda kızartılır.Afiyet olsun:)