7 Nisan 2018 Cumartesi

MADLEN KEK (MADELEİNE FRANSIZ KEKİ)




MADLEN KEK (MADELEİNE FRANSIZ KEKİ)

Malzemeler:

130 gr un
130 gr toz şeker
60 ml tereyağı eritilmiş soğutulmuş (klasik çay bardağıyla 3/4)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet yumurta
Bir fiske tuz
Yarım limonun rendesi
1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm

Yapılışı:

Yumurtalar toz şeker ile çırpılır.Unun içine kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir.Bir fiske tuz ve limon rendesi konulur ve son olarak tereyağı eklenir.Madlen kek kalıbı yağlanır kek karışımı kalıplara konulur 180 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika arası pişirilir.Benim madlen kek kalıbımda 9 adet kek bölmesi var yarısını klasik tarif olarak yarısını da kuru üzümlü olarak pişirdim.Fırından çıkarılan kekler pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)