7 Nisan 2018 Cumartesi

KAFKAS ÇÖREĞİ





KAFKAS ÇÖREĞİ

Malzemeler:

500 gr un
50 gr margarin oda ısında bekltilmiş
50 gr toz şeker
125 ml süt
100 ml su
1 küp yaş maya 42 gr
1 yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
50 gr çekirdeksiz üzüm

Baharatlar:

1 tatlı kaşığı zerdaçal
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur orta kısmı açılır yaş maya ufalanır süt ve toz şeker konularak mayanın aktıf hale gelmesi için bekletilir.Baharatlar,margarin,yumurta akı konularak yoğurulmaya başlanır.Su arada ilave edilerek ele yapışmayan hamur oluşturulur.Hamur üstü kapalı olarak yarım saat mayalandırılır.Hamura üzüm eklenerek tekrar yoğurulur tekrar yarım saat mayalandırılır.Hamur 8 eşit parçaya bölünür yuvarlanır tepsiye dizilir tekrar mayalanması için 20 dakika bekletilir.Hamurların üstüne yumurta sarısı sürülür susamla süslenir.Keskin bir bıçak ile üstü hafif kesilir 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)