7 Nisan 2018 Cumartesi

DEREOTLU POĞAÇA




DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:

200 gr margarin yada tereyağı oda ısısında
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2 adet yumurta birinin sarısı üstü için ayrılacak
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Beyaz peynir
Süslemek için ay çekirdeği yada susam

Yapılışı:

Un ve dereotu hariç bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılır.Un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Dereotu konularak tekrar yoğurulur 20 dakika kadar hamur dinlenmeye bırakılır.Beyaz peynir ufalanır hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartılır yuvarlanıp oval olarak şekillendirilir.Orta kısma beyaz peynir konulur uç kısımları birleştirilir ters olarak fırın tepsisine konulur.Poğaçalar tamamlanınca ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ay çekirdeği ile süslenir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)