7 Nisan 2018 Cumartesi

FINDIKLI*KARAMELLİ*ÇİKOLATALI TART







FINDIKLI*KARAMELLİ*ÇİKOLATALI TART

Malzemeler:

Tart hamuru için gerekli malzemeler:

125 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
220 gr un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Un ve tereyağı karıştırılır pudra şekeri eklenir.Yumurta sarısı ve soğuk su konularak hamur yoğurulur.Hamur streç filme sarılarak bir saat buzdolabında soğutulur.Hamur merdane ile açılır 24 cm çapındaki tart kalıbı yada kek kalıbına yerleştirilir.Hamur tabanı çatalla delinir ve bir pişirme kağıdı serilir.Kullanılmayan nohut,fasulye gibi baklagiller konulur kör pişirme yapılır.180 derecede ısıtılmış fırında bu şekilde 15 dakika pişirilir.Fırından tart kalıbı çıkartılır pişirme kağıdı ve baklagil alınır tekrar fırına konularak 20 dakika daha pişirilir.

Karamelli harç için gerekli malzemeler:

250 gr krema
100 gr tereyağı
170 gr esmer şeker
1 paket vanilya
200 gr kavrulmuş fındık
150 gr bitter çikolata

Kremanın 2/3'ü ve diğer malzemeler bir kaba konularak orta ateşte kaynamaya bırakılır arada karıştırılır.10-12 dakika arası pişirilir koyulaşınca ateşten alınır.Tart hamurunun içine fındıklar konulur karamelli karışım fındıkları üstüne dökülür.Bir süre soğumaya bırakılır.Çikolata küçük parçalara ayrılır kalan krema ile ocağa alınır krema kaynayınca ocaktan alınır.Hazırlanan ganaj homojen bir kıvam alınca karamelli tartın üstüne yayılır 5-6 saat buz dolabında soğutulur.Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)