7 Nisan 2018 Cumartesi

BALIK KÖFTESİ




BALIK KÖFTESİ

Malzemeler:

500 gr uskumru fileto
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 küçük boy havuç
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz

Yapılışı:

Uskumru fileto kılçıklarından ve derisinden ayrılıp rondoda kıyma olacak şekilde çekilir.Havuç ve sarımsak rendenin ince bölümünde rendelenir.Kuru soğan çok ince şekilde kıyılır rendelenirse suyu sıkılmalıdır.Gerekli olan bütün malzemeler balık kıymasına eklenir yoğurulur.Hazırlanan balık harcı ceviz büyüklüğünde toplar olarak hazırlanır ve una bulanır.Tavaya sıvıyağ konulur kızdırılır balık köfteleri devamlı çevrilerek kızartılır.Soğan piyazı eşliğinde servis edilir.Afiyet olsun:)