29 Ocak 2013 Salı

BOMBA PASTA




BOMBA PASTA


Malzemeler:

Pasdispanya için:

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 küçük portakalın suyu
1 tatlı kaşığı kabarta tozu
3 yemek kaşığı kakao

Dolgu malzemesi için:

5 yemek kaşığı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
750 ml süt
50 gr margarin

Üzerinin sosu için:

1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un

Yapılışı:

Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.Portakal suyu ilave edilir.Üzerine un, karbartma tozu ve kakao elek yardımıyla elenerek, kaşık ile karıştırılır.Un koyduktan sonra fazla çırpmak kekin kabarmasını engeller.28 cm kelepçeli margarinle yağlanmış kalıba dökülür.180 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk kadar pişirilir.Çıkarmadan önce kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir.Kek soğuyunca, ortadan ikiye eşit biçimde kesilir.Yapım aşamalı olan resimin ilkinde göründüğü gidi büyük cam bir kase streç folyo ile kaplanır.Kekin biri alınır, tam ortadan aşağıya doğru büyük bir V şeklinde parça kesilir.Kek cam kaseye yerleştirilir.Eğer yerleştirme esnasında fazlalık olursa tekrar kesilir.Kekin tam kase şeklini alması gerekmektedir.Dolgu malzemesi hazırlanır.Süt, toz şeker,un ateşe konmadan iyice eritilir.Orta ateşte göz göz kaynayana kadar pişirilir.Ateşten alınır.Hindistan cevizi konarak karıştırlır.Son olarak, margarin eritilmeden konur.Bu dolgu malzemesi kase şeklini almış kekin içine dökülür.Diğer parça kekimizi kasenin çapı kadar büyüklükte yuvarlak şeklince kesilip, üzerine kapatılır.Yuvarlağı kesmek için kasenin çapı büyüklüğünde bir tabağı ölçü alarak keki kesebilirsiniz.Bu pastamız bir gece buz dolabında bekletilmelidir.Soğumuş kekimiz bir tabağa ters çevirilerek yerleştirilir.Su, kakao, şeker ve un karışımından sos yapılır.Biraz soğuduktan sonra pastanın her tarafına kaplanır.Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis edilir.