30 Ocak 2013 Çarşamba

PİZZA TONNO



PİZZA TONNO (TON BALIKLI PİZZA)

Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

500 gr un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolu yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Domates sosu için:

3 domates veya mevsimi değilse 1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üst malzemesi için:

2 büyük kutu ton balığı konservesi 2 x 160 gr
300-400 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Her pizza için 10-15 tane kapari
1 büyük boy soğan (ay şeklinde doğranmış)
Piştikten sonra 1 tutam kekik

Yapılışı:

Bu malzemelerden 3 adet pizza tono yapılmaktadır.Bir kaseye kuru maya,toz şeker ve ılık sudan bir miktar konulur maya aktive edilir.Yoğurma kabındaki un, tuz, zeytinyağının içine maya karışımı konulur kalan su eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Hamurun üstü örtülü olarak mayalandırılır.Domatesler robottan geçirilir yada domates püresi zeytinyağı ilavesiyle 10-15 dk pişirilir son olarak salça ilave edilir.Tuz ve sarımsak rendesi ile tatlandırılıp ateşten alınır.Hamur mayalanınca 3 e bölünür her bir beze merdane 30 cm  çapında açılır.Açılan hamur yağlı tepsiye konulur.Orta kısmı aynı incelikte kalmak şartıyla elimizle inceltip kenarları biraz kalın bırakmalıyız. Sosumuzu orta kısma 1/3' ünü eşit şekilde sürülür.Ton balığı sosun üzerine eşit şekilde dağıtılır.Soğan dilimleri yayılır.En son peynirin 1/3' ü hamurumuzun en üstüne serpiştirilir.Kapariler dağıtılır.180 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan pizzalara bir tutam kekik serpilir ve servis edilir.Afiyet olsun:)