27 Ocak 2013 Pazar

KABAK TATLISI




KABAK TATLISI


Malzemeler:

2 kilo temizlenmiş bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
süsleme için kaymak

Yapılışı:

Kabaklar dilimlenir. Tencereye dizilir. Dizerken her iki sırada bir toz şeker serpiştirilir. Bütün kabaklar yerleştirildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır. Üç saat kadar kabağın kendi suyunu bırakması beklenir. Üç saat sonra orta ateşte  yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi kabağın cinsine göre değiştiği için arada çatal ile kabaklara batırılıp kontrol edilir. Kabak piştikten sonra fırın tepsisine kabaklar konur. 200 derece fırında 20-30 dakika kızartılır. Fırında çıkan kabaklar soğuyunca ceviz ve kaymakla süslenip servis edilir.