30 Ocak 2013 Çarşamba

ÇITIR TAVUK MENÜ




ÇITIR TAVUK MENÜ


Malzemeler:

Çıtır tavuk için:

Yarım tavuk göğsü
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım kase un
2 yumurta
1,5 su bardağı cornflakes (rondoda hafif öğütülmüş)
1 su bardağı ayçiçek yağı

Patates püresi için:

4 orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı krema
2 dal taze soğan
5-6 dal maydonoz
1 çay kaşığı tuz
Arzuya göre karabiber

Ev yapımı kolay Ranch sos:

3 yemek kaşığı mayonez
3 tatlı kaşığı yoğurt(yoğurdun susuz, katı kısmından alınmalıdır.)
1,5 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 dal ince kıyılmış maydonoz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsü ince şeritler halinde boydan kesilir.Bir kaba alınır.Toz kırmızı biber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.İki yumurta çırpılır.Cornflakesler orta irilikte rondodan çekilir ve bir tabağa konulur.Bir tavaya ayçiçek yağı konulup, kızdırılır.Tavuk parçaları önce una bulanır, daha sonra yumurtaya ve son olarak cornflakeslere bulanarak orta derecede kızmış yağa konulur.Bütün tavuk parçaları için bu işlem yapılır.İki tarafıda nar gibi kızartılır.Haşlanmış patatesler, patates ezeceği yoksa çatal yardımı ile ezilir.1 yemek kaşığı tereyağı, tuz ilave edilerek ezmeye devam edilir.Patatesler tereyağın erimesi için sıcak olmalıdır.Bir yemek kaşığı krema eklenip karıştırılır.Son olarak ince ince doğranmış maydonoz ve taze soğanlar ilave edilir..Bir kaba tarifteki ölçülerde mayonez, yoğurt (yoğurdun susuz, katı kısmından alınmalıdır.), limon suyu ve tuz iyice karıştırılır.Daha sonra rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydonoz ve karabiber eklenip tekrardan karıştırılır.Menünün yanında arzuya göre ev yapımı kolay ranch sos ile servis edilir.