28 Ocak 2013 Pazartesi

KREMALI PATATES ÇORBASI




KREMALI PATATES ÇORBASI

Malzemeler:

4 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 kutu krema
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
2 yaprak milföy hamuru
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Soğan küp şeklinde doğranır ve yarım çay bardağı sıvıyağda kavrulur. Altı su bardağı su eklenir. Su kaynayınca küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir. Patatesler pişinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. El blenderı ile pişmiş patatesler ateşte iken boza kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bir kutu krema eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra  tuz ve karabiber eklenir. Milföy hamurları istenilen bir kurabiye kalıbı ile şekil verilir üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derce ısıtılmış fırında pişirilir. Çorba servis edilirken pişirdiğiniz çıtır hamurlar üzerine konularak süslenir.