31 Ocak 2013 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI (TRAKYA USULÜ)




ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI (TRAKYA USULÜ)


Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı köy eriştesi
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
Arzuya göre kırmızı pul biber

Yapılışı:

Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Sıvı yağ ile kavrulur.5-6 su bardağı su eklenir.2 saat önceden ıslanmış, süzülmüş mercimek ilave edilir ve pişirilmeye bırakılır.Mercimeklerimiz pişince, erişteler ilave edilir.Bu arada un ve yoğurt bir kasede karıştırılır. Hafif sulandırılır.Erişteler piştikten sonra bu karışım, kaynamakta olan çorbamıza süzgeç yardımı ile eklenir.Unun pişmesi için 5 dk kadar karıştırılır.Tuz konulduktan sonra sirke ve dövülmüş sarımsak çorbaya eklenir.Arzuya göre kırmızı pul biberle süslenerek servis edilir.