26 Ocak 2013 Cumartesi

BRETZEL




BRETZEL

Malzemeler:

500 gr un
2 bardak su 
2 bardak süt
75 gr margarin
21 gr maya (paketin yarısı)
1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
1,5 lt su
3 yemek kaşığı karbonat

Yapılışı:

 Bir tencere ocağa alınır ve 2 bardak su kaynatılır. Margarin kaynamış suyun içinde eritilir. Ocaktan alınır biraz soğuyunca bir su bardağı soğuk süt ilave edilir. Bu karışıma un, tuz ve maya katılır hamur tutulur.Yoğurma kabımızın üzeri kapatılıp 45 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanmış hamur 12 parçaya bölünür. Her parça tezgah üzerinde şekil verilir. 1,5 litre su büyükçe bir tencerenin içine konulur kaynatılır. 3 yemek kaşığı karbonat yavaş yavaş suyun içine dökülür. Şekil verdiğimiz bretzeller  dört saniye kadar suyun içinde haşlanıp süzgeç yardımı ile fazla suyunu bırakması için kevgir üzerine konur. Daha sonra yağlı kağıt üzerine konulup iri tuz ile süslenir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika üstleri kızarana kadar pişirilir.

ELMA SCHORLE:

Malzemeler:

1 küçük şişe soda
aynı miktarda %100 elma suyu

Yapılışı: Soda ve elma suyu bir bardağa konularak servis edilir.