31 Ocak 2013 Perşembe

PASTEİS DE NATA




PASTEİS DE NATA (REYYAN KAYSERİLİOĞLU TARİFİ)


Malzemeler:

12 adet kare milföy hamuru
2 yumurta sarısı
1 paket krema
150 ml süt
1 kaşık buğday nişastası
90 gr toz şeker

Yapılışı:

Kare milföy hamuru mardane ile hafif açılarak inceltilir.Komposto kasesi yardımı ile bir yuvarlak kesilir.Kestiğimiz yuvarlakların 1/4 ünü kesilir.Kesilmesinin nedeni çanak şeklini alabilmesi içindir.Muffin kalıplarına eğer kalıp yoksa kağıtlı kek kalıplarının içine hamurlar düzgün bir şekilde yerleştirilir.200 derecede ısıtılmış fırına atılır.Krema için bütün malzemeler mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır.Çırpıldıktan sonra karıştırılarak orta ateşte pişirilir.Kremanın akışkan bir kıvamı olmalıdır.Fırındaki milföyler arada kontrol edilir.Orta kısmın fazla kabarmasını önlemek için bir tatlı kaşığıyla arada bastırılır.Yarı pişmiş haldeki milföyler fırından çıkatılır.Krema yarı pişmiş milföyleri içine konur.Tekrar 200 derecedeki ısıtılmış fırına atılır.Milföyler ve üzeri kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca isteğe göre kahveyle servis edilir.