31 Ocak 2013 Perşembe

KREMALI TAVUK







KREMALI TAVUK


Malzemeler:

Yarım kilo tavuk göğsü
250 gr istiriye mantarı
1 küçük kutu krema
2 yemek kaşığı krem peynir
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz tatlı biber
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Garnitür patates için:

4 adet haşlanmış orta boy patates
50 gr tereyağı
Tuz

Kremalı tavuk yapılışı:

Tavuklar jülyen olarak doğranır.Yağda sotelenir.İstiridye mantarları yıkandıktan sonra iri parçalar halinde doğranır ve sotelenmekte olan tavuğun içine ilave edilir.Bir süre daha sotelenir.Toz biber eklenir.Son olarak krema ve krem peynir ilave edilir, bir süre daha pişirilir.

Garnitür patates yapılışı:

Patatesler haşlandıktan sonra kabukları soyulur.İri yuvarlak dilimler halinde kesilir.Tuzlandıktan sonra tereyağında önlü arkalı kızartılır.