31 Ocak 2013 Perşembe

CHİLİ CON CARNE




CHİLİ CON CARNE


Malzemeler:

Chili con carne için:

1 adet orta boy kuru soğan
250 gr dana kıyma
1 adet kapya biberi
1 adet konserve Kidney fasulyesi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Taco için:

2 çay bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
50 gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı su
Tuz

Chilli Con Carne Yapılışı:

Soğan küp şeklinde doğranır.Ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurlur.Kıyma ilave edilir ve kavrulur.Kapya biberleri irice doğranır tencereye eklenir.Biber ve domates salçaları konulur, kavrulmaya devam edilir.Süzülüp yıkanan fasulyeler tencereye ilave edilir, 1 su bardağı sıcak su  ve baharatlar eklenip orta ateşte 10 dakika kadar pişirilir.Bu süre zarfında suyunu çeker.

Taco yapılışı:

Bütün malzemeler karıştırılır ve orta yumuşalıkta bir hamur elde edilir.Altı eşit parçaya bölünür.Mardane yardımı ile küçük daireler açılır.Teflon tavada altı ve üstü orta ateşte pişirilir.Chilli con carne ile servis edilir.