25 Ocak 2013 Cuma

MUFFİN PİZZA




MUFFİN PİZZA


Malzemeler:

3,5 su bardağı un
21 gr yaş maya ( 1 küçük paket yaş maya'nın yarısı )
1 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı şeker
10 tane siyah zeytin (çekirdeksiz, küçük doğranmış)
100 gr sucuk
100 gr kaşar peynir (rendelenmiş)
1 küçük domates (doğranmış)


Hazırlanışı:

Ilık süt, şeker ve maya bir kap içine konulur. 15 dakika mayalanması için beklenir. Zeytinyağı, yumurta ve tuz ilave edilir, karıştırılır. Un ilavesi ile yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamurun ağzı kapanır mayalanması için ılık bir ortamda bekletilir. Mayalanma süresi 30-40 dakikadır. Bu arada sucuklar küp şeklinde doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. Domates küp şeklide doğranır bir süzgece konur fazla suyu akıtılır. Mayalanmış hamura rendelenmiş kaşar peynirin yarısı eklenir.Diğer yarısı ise üzeri için kullanılacaktır. Sucuk, zeytin parçaları ilave edilerek tekrar yoğrulur. En son domates parçaları ilave edilir karıştırılır. Domateslerin ezilmemesi için fazla yoğrulmaması gerekir. 12 adet kağıt kek kalıbına elde top şekli verilerek kalıplara yerleştirilir. Üzerlerine ayırdığımız rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir. Tepsi mayasının gelmesi için 15 dakika daha bekletilir. 180 derece ayarlanmış ısınmamış fırına koyulur. Pişme süresi 20-30 dakikadır.